Over bURB


website fotoStudent zijn is meer dan studeren.

De Heeren van bURB is een studenten heren gezelschap opgericht op door 4 studenten in Enschede in het jaar 1997.

Het diverse karakter van de Heeren van bURB maakt ons een uniek gezelschap. Deze diversiteit en het behoud ervan is wat de Heeren van bURB onderscheidt van andere gezelschappen. De achtergronden van de Heeren varieren enerzijds van AIESEC, Audentis, Taste, Aegee, Piranha, VGST, tot het USC. Anderzijds van TCW tot WB. Er werd wel eens gezegd: bURB is een synergie van de verschillende meningen en kwaliteit is diversiteit.

Enschede is onze thuisbasis, daar zit onze stamkroeg de San Remo. Met kroegbaas Willem en andere disputen maken we er elke woensdagavond een mooie avond van. Een echt bURB avond bestaat uit diepgaande gesprekken, slechte grappen, hamerslaan enzovoort, enzovoort. Los van de woensdagavond borrel proberen we elkaar regelmatig te zien door te sporten, studeren of wat dan ook meer.
De actieve borrelaars, ook wel Heeren ter Plaatse genoemd bestaat om dit moment uit negen Heeren. Het dispuut kent ondertussen al meer dan 40 Heeren, van jonge studentjes tot verantwoordelijke vaders.

Naast de woensdagavond organiseren we jaarlijks een aantal vaste activiteiten zoals het Diesweekend, zeilen, het kerstdiner, etc. Mede door deze activiteiten blijft de vriendschap sterk tussen alle Heeren van bURB, zowel in Enschede als waar ook ter wereld. Twee jaar geleden hebben we ons 3e lustrum gevierd in Boedapest. Het waren een paar epische dagen en zelfs Boedapest weet nu wie de Heeren van bURB zijn.

Op dit moment ben ik de Voornaamste Heer van bURB. (2e van rechts op de foto) Op dit moment leidt ik dit zooitje ongeregeld.
Met de Heeren ter Plaatse willen we onszelf ontwikkelen in Enschede. Student zijn is meer dan studeren en de Heeren van bURB is dé omgeving hiervoor.

Met Waardige groet,

Jordi Metz

Voornaamste Heer