Waardigheid van een Heer van bURB staat binnen het dispuut hoog in het vaandel. Een Heer van bURB dient zich te allen tijde Waardig te gedragen, zeker naar de andere Heeren van bURB toe. Wanneer een Heer van bURB een dame scoort waar in het verleden een andere Heer van bURB zich aan heeft vergrepen zal de daad van de voorgaande Heer van bURB moeten worden gewaardeerd. En wel met een fles whisky. Om duidelijkheid te scheppen over wanneer een Heer van bURB uit respect voor zijn voorganger een flesje whisky moet schenken is een flowchart ontwikkeld. Deze flowchart is leidend in de bepaling van het schenken van een whisky en is hiernaast weergegeven.

Whisky’s zijn te vinden in diverse soorten, kwaliteit en smaken, net als dames. Om het schenken van een whisky redelijk te houden is een Heer van bURB verplicht een fles te schenken naar de eigenschappen van de betreffende dame. Daarvoor is een richtlijn opgesteld om het vinden van een passende whisky makkelijker te maken. De richtlijn is gebaseerd op de Crazy-Hot scale zoals bekend uit de Tv-serie ‘How I met your mother’ en de verder ontwikkelde ‘Universal Hot Crazy Matrix: A man’s guide to women’ van McLendon. Ervan uitgaande dat deze toedeling tot de algemene kennis hoort wordt het niet verder toegelicht (mocht dit niet zo zijn, in https://www.youtube.com/watch?v=vwbKYcBdVyk wordt het model uitgelegd). Per zone is omschreven wat voor soort whisky het meest passend is. Uiteraard is de invulling van de betreffende Heer van bURB naar eigen wijze, mits Waardig.

NO GO (alles onder een 5 hot)

Wanneer je toch besluit je aan een dame te vergrijpen die zeker weten in de NO-GO zone valt, kan deze fout weggespoeld worden met een heerlijk flesje uit de categorie Glenn Talloch. Spendeer vooral niet teveel geld, dat is zij immers nooit waard geweest. Bij voorkeur wordt de fles door beide betrokken Heeren geledigd om deze zonde eens en voor altijd recht te zetten.

DANGER (Alles boven een 5 hot, boven de crazy-hot lijn)

Als een Heer in zijn seksuele carri?re een dame uit de danger zone heeft gescoord heeft hij het nieuws ongetwijfeld gedeeld met de rest van de Heeren. Immers een gewaarschuwd Heer telt voor twee! In lijn met deze uitdrukking is het dan ook niet meer dan redelijk om je voorganger te waarderen met twee flesjes whisky

FUN (Alles tussen een 5 en een 8 hot, onder de crazy-hot lijn)

Het is natuurlijk denigrerend om dames met speelgoed te vergelijken, maar het is wel degelijk leuk om met ze te spelen. In dit geval is een jong, speels en wellicht fruitige whisky op zijn plaats.

DATE (Alles boven een 8 hot en boven 7 crazy, onder de crazy-hot lijn)

De dame die je hebt gescoord beschikt over een gigantische fysieke aantrekkelijkheid en is zo gezegd ‘lekker gek’. Ze heeft de potentie om wat meer mee te willen. Laat het net zijn dat een voorganger hier ook zo over dacht. Dat is kennelijk niet goed doorgegaan, wees dus op je hoede. Een whisky die hier het best past is een nog niet erg bekende, misschien zelfs wat excentriek. Net als een date moet je de whisky ontdekken en door te proberen kom je achter de verborgen mysteries.

WIFE (Boven een 8 hot, tussen de 5 en 7 crazy)

Je hebt een dame gescoord en denkt achteraf dat ze misschien wel eens de ware voor je kan zijn. Dit kan maar een ding betekenen. Je begint burgelijke trekken te vertonen. Maar buiten dat feit is zij natuurlijk bovengemiddeld aantrekkelijk en niet compleet gestoord. Je voorganger heeft goed zijn best gedaan en mag daarvoor worden beloond met een whisky die op lange termijn alleen maar beter wordt.

UNICORN (Boven een 8 hot en minder dan een 5 crazy)

De unicorn kan worden vergeleken met de enige echte bURB, de vrouw waaraan wij onze naam te danken hebben. Voor het scoren van een unicorn kan slechts een whisky die in een zeer kleine oplage gebotteld is geschonken worden. Daarbij zijn passende sigaren vereist.